divendres, 15 de maig del 2009

A PROPÒSIT DE L'IDIOMA

Durant l'anterior legislatura en un acord plenari pres per unanimitat de tots els grups polítics es va acordar que la llengua oficial i vehicular de l'Ajuntament de Benirredrà seria el valencià, en tots els documents que es feren públics (no tots els oficials), així com tota la publicitat institucional que fera l'Ajuntament.

Ara amb un govern del PP recolzat pels VERDS PV, els quals tenen al seu ideari la promoció del valencià, tot es fa en castellà, o com a molt, amb les dos llengües barrejades.Eixe és l'amor que li tenen el PP i els VERDS a la seua terra i a la seua llengua.

Estem més que farts dels escrits que ens deixa l'Ajuntament a les bústies, en un idioma, normalment es castellà, però que sovint ve barrejat amb alguna cosa pareguda a un valencià castellanitzat. Si podem triar quasi millor que siga totalment en castellà, sinó hi ha més remei; altra cosa ofén el bon gust i la sensibilitat de les persones amb un poc de cultura.

Cadascú, a nivell particular, pot fer us de la llengua que vullga, tal i com marca l'Estatut, però l'administració ha d'usar el que marca la llei i els acords presos en plenari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Per tal que no apareguen virus tots els missatges passaran per l'antivirus i tardaran un poc en apareixer a l'article del blog. Perdoneu però estem vivint uns temps molt convulsos.